12.4.10

Sorunsala Barnak Basan Ursula

Veda ederken insanın dili damağına yapışır. İçi bir hoş olur, elini kolunu nereye koyacağını şaşırır. Sarılsa mı el mi sıkışsa... ya da kaç dakika sarmaş dolaş kalmalı...
"Kendine iyi bak, görüşürüz, ara mutlaka, başarılar dilerim, bişi unutmadın ya.."
Pekala, tam 1 dakika 23 saniye. Evet, gidene sarılı vaziyette duvara karşı söylenen bu cümlelerin toplamı tam 1 dakika 23 saniye. Uzatmadan sarmaldan çıkar ve saçı başı düzeltirsin. Manen ambole oluşunu gizlemek içindir bu işlem. Tabi bu kimi yolcu ettiğine de bağlı. Örnekse;

Ursula 7 yaşında. Yaprak toplayıcısı. Koca bir çiftlikte yaşadığını düşünürsek bu koleksiyon için "ender", "muazzam", "eşi görülmemiş" sıfatlarını kullanmak yersiz olur. Geçen sene evcil salyangozu Arnold'a yatak yapmak için arayıp bulduğu limon ağacı yapraklarından sonra çiftlik hayvanlarının bel ve sırt sorunları üzerine pek kafa yorar olmuş. Arnold'ın ardında bıraktığı sümüksü sıvıya dayanamayan Ursula bir süre sonra onu yere çalmış ve kabuğunu tuzla buz etmiş olabilir ancak bu onu küçük bir cadı yapmıyor. Fazla titiz diyelim. Çiftlikte Arnold hadisesinden sonra güçlü bir bağ hissettiği tek hayvan horoz Demian. Heybetli ak Demian sabaha karşı 4 ila 5 sularında bariton ötüşe geçen mesleki kimliğine ve haremine saygılı bir er kişi. Karizmasının yerle bir olduğu dakikalar Ursula'nın kollarında geçirdiği şefkatli saatler. Hayır, Ursula.. Elmayra Fasikül VII "Suçlu Psikolojisi ve Hayvanlar" başlığı altında incelenen küçük sevimli bir kızceyiz. Ursula'nın bu konuda daha bilinçli olduğunu söyleyebiliriz.
Bence..
Ursula'nın genlerinde didaktik öğeler mevcut. Demian'ın ilkbahar, sonbahar, yaz ve kış yapraklarını birbirinden ayırt edip, toplanmaya değer renk ve kalitedeki yaprakları gagalayıp onları Ursula'nın belirlediği noktaya taşıması için über ekstra ivedi hızlı bir kursa tabii tutulması gerekiyor. Ursula sabırlı sayılır ancak kimi zaman küçük bir kız bile çileden çıkabiliyor. O zamanlarda Demian'ın ibiği ibibiği ibişi kırmızı sallantısı çekiştirile çekiştirile Eugene amcanın kol altı derisi gibi sarkıyor, Demian ise cinnet geçirip Ursulayı narin mini mini poposundan didikliyor ve günler böyle geçiyor.

Son, başlangıcını hazırlar derler. Ursula ve Demian arasındaki bağ yeni bilenmiş bir bıçağın güneşte pırıl pırıl parlamasını fark etmeleriyle kopuşa geçiyor. Besili, güçlü bir horozun kesilmesi için ciddi mali sıkıntılar olması gerek. Demian başına gelecekleri bildiği için kendini gönüllü olarak Ursula'nın fırfırlı eteğinin altına saklıyor ancak Baba Richard için bu bir engel değil.
"Ursula, horozu bana ver yavrum"
"Horoz mu?"
"Evet, eteğinin altındaki horozdan bahsediyorum."
"Eteğimin altında horoz mu var babacığım?"
".."
"Hımm.. Ama bu demian. Horoz değil ki."
"Ursula, Demian bu horoza verdiğin isim. Bu onu kişileştirmiyor canım. O yine de bir horoz."
"Evet ama..Bu onu hayvan yapmaya yeterli mi sence?"
"Ursula, saçmalıyorsun. Hadi, horozu bana ver.. Yoksa kendim gelip alırım."
"Baba.."
"Ursula.."
"Onu keseceksin ama.. Akşam buğday lapasının içinde onun etinden parçalar olacak."
Ursula cevap beklemeden Demian'ı kucağına alır ve "Akşama görüşürüz Demian" der.

5 saniye 2.3 salise..

Hiç yorum yok: